Leiderschap – Stress- en Prestatiemanagement

                  Positieve Werkidentiteit

Doelgroep: Managers op elk niveau.

Doel: Organisaties die de ontwikkeling van de werkidentiteit stimuleren, zorgen ervoor dat u als manager en uw collega`s samen met grotere tevredenheid, meer plezier en een verhoogde motivatie aan het werk gaan. Uitdaging (provocatie),compassie (warmte, openheid, empathie) en humor (relativeren, hernieuwde kaders) zijn de belangrijkste ingrediënten.

Inspireren-Motiveren-Vitaliseren.

Resultaten: Een persoonlijk inzicht in op wat écht betekenis heeft en het helpt de beoogde doelen te bereiken.

De insteek is dat de managers opgedane kennis zelf overbrengen. Vanuit de dagelijkse praktijk gaat de nieuwe vaardigheid uiteindelijk vanzelf én op een natuurlijke manier “viraal” binnen de organisatie.

Inhoud: Het identificeren/definiëren van eigen werkzaamheden, maar zeker ook dat van anderen. Het identificeren/definiëren van de waarde van de organisatie.

Elkaar durven aanspreken. Dat de manager zijn of haar team durft aan te spreken. Verschillende afdelingen beter samen kunnen functioneren. Het toepassen van de juiste manier van aanspreken en het kunnen wijzen op verantwoordelijkheden in het belang van de organisatie, maar zeker ook de persoonlijke ontwikkeling.

 

Werken vanuit (persoonlijke) kracht!

Doelgroep: Managers op elk niveau. Alle medewerkers in een organisatie.

Doel: Het toepassen van de sterke- en zwakke eigenschappen.

Resultaten: Organisaties die werken vanuit kracht op een goede manier stimuleren, zorgen ervoor dat u als manager en ook uw collega`s, naast fijner en efficiënter werken, ook het nog eens het maximale resultaat behalen uit persoonlijke talent.

Managers bouwen sterkere teams en bereiken hiermee dat u zelf en uw collega`s hun sterke eigenschappen beter herkennen en erkennen. Daarnaast hun zwakkere eigenschappen beter toe passen.

Inhoud: In dit onderdeel wordt een feedback (competentie) analyse ( 90 – 360 graden) en/-of als extra inzet een VIA krachten vragenlijst vooraf aangeboden. (14) schaalvragen voor een meting van het optimaal kunnen benutten van de sterke eigenschappen. Een overzicht van de sterke eigenschappen ten opzichte van uw werkzaamheden. Een omgekeerd brainstorm met uw collega`s.

 

Balans werk & privé

Doelgroep: Managers op elk  niveau. Alle medewerkers in een organisatie.

Doel: Organisaties die de ontwikkeling van de juiste balans tussen werk & privé stimuleren, zorgen ervoor dat u en uw collega`s met grotere tevredenheid, meer plezier en verhoogde motivatie zullen functioneren. Burn-out klachten en ook het verzuim zullen afnemen. De kosten voor het verzuim zullen afnemen. Het bedrijfsresultaat toenemen.

Wij laten u graag zien hoe u de werk & privé balans kunt managen; gewoonten leert te managen; de start-stop overhead kunt reduceren; om bewuste keuzes te maken en daarin vol te kunnen houden.

Resultaten: U krijgt handvatten om grip te krijgen op: gewoonten; het efficiënt kunnen klusteren van aandacht en activiteiten; het stellen van prioriteiten en het maken van keuzes; het borgen van genomen keuzes.

Inhoud: Gevarieerd programma, van het opladen van de batterij opladen tot bandbreedte management; Een werk & privé balans analyse en actieplan; Een gewoonten analyse en actieplan; Het ontwikkelen van een disruptie plan; Van multi tasken naar een single focus; Van gewoon maar doen naar plannen; Het maken van een overzicht en  creëren van structuur voor het stellen van prioriteiten;Het maken van keuzes en ervoor te zorgen consistentie te borgen.

Kijk hier voor het trainingsprogramma 2019

Kosten: € 549,-per persoon exclusief BTW.

Duur: Dagdeel van 09:00 – 14:00 uur. Tijd is immers geld!

Exclusief en als optie: VIA krachten vragenlijst € 50,- per persoon exclusief BTW.

Kosten per workshop: € 299,00 per persoon exclusief BTW.

Inschrijven gaat snel en persoonlijk op telefoonnummer 06- 113 78 75 3.

Inschrijven